Menu

Nyfødt / Baby

Velkommen til verden!

Din ønske om å fastholde på bildet de aller første momentene i livet til ditt barn er stort, og du strever for å ikke gå glipp av det "rette" øyeblikket. Men i den hektiske hverdagen som venter på deg etter fødselen har du kanskje viktigere ting å gjøre enn å tilbringe i timevis med å ta flotte bilder.

Så hvorfor ikke la andre hjelpe deg med dette?

Jeg legger stor vekt på en trivelig miljø for deg og ditt barn. Hver eneste dag er en stor utfordring for ungen, med masse nye inntrykk og erfaringer, og så skal den fototimen være så lite krevende som mulig. Det er barnet ditt som bør bestemme hvor mye tid det tar for å lage fine bilder. Jeg har et rom der du kan bli alene med barnet ditt en stund ved behov.

Jeg tar bildene vanligvis her hos meg, men jeg kan gjerne komme til deg òg hvis du ønsker det. Spør om pris.

Hva er det beste tidspunktet for shooting'en?

Min erfaring viser at det beste tidspunktet er mellom 3 og 10 dager etter fødselen. Da er det større sjanse for at babyen sover under fotograferingen og er enklere å "posere". Når den er eldre enn 2 uker pleier babyen å være mer våken, har evt. mageproblemer og hudutslett (små kviser osv.), og kroppen/skjelettet begynner å bli mindre fleksibel. Bestill time i god tid før termin. Vi avtaler nøyaktig dag når barnet er født.

Hvor lenge varer shooting'en?

Fotografering av nyfødte er tidskrevende, og kan vare i opptil 4 timer. Jeg tar meg god tid, og det hender at babyen ikke liker alle kroppsstillingene like godt. Vi vil ta pauser til amming og bleieskift underveis. Du må påregne å assistere noe under fotograferingen, og du bør derfor kle deg lett og komfortabelt (vi har det varmt og godt i studio under nyfødtfotografering). Ønsker du/dere bilder sammen med den lille, ta med klær som passer.

Vil du ta med søsken på bildet?

Du kan selvsagt ta med søsken som skal fotograferes sammen med babyen. Jeg pleier å ta disse bildene i begynnelsen av shooting'en, fordi jeg opplever at barna vil fort gå seg lei og begynne å mase på foreldrene - noe som gjør babyen urolig og forstyrrer fotograferingen. Jeg har masse fine leketøy tilgjengelig som søsken kan leke med etter shooting'en. Det anbefales likevel at noen blir med og passer på søsken, eller at de blir hentet rett etter en liten stund. Så kan vi fortsette nyfødtfotoshooting'en uforstyrret.

Babyens sikkerhet

Jeg skal under ingen omstendigheter ta bilder i kroppsstillinger som kan være farlig eller ukomfortabel for babyen. På noen av bildene kan poseringen til babyen se litt unaturlig ut. I slike situasjoner har babyen hatt nødvendig støtte, og det tas flere bilder der man skifter på hvor støtten er plassert. Dette er en komposisjon av flere bilder, som er laget i Photoshop.

Noen tipps på forhånd:

  • Du kan forberede deg litt idet du sørger for at babyen er utsovet og mettet.
  • Ta gjerne med ting du ønsker å ha på bildene, for eksempel en bamse.
  • Ta med flere ulike antrekk, så vi kan velge ut det som egner seg best.